Van 22-07-2024 t/m 11-08-2024 is onze showroom gesloten. We zijn in deze periode uitsluitend per mail bereikbaar. Bestellingen kunnen tot 19-07-2024 17.00u afgehaald worden. Nieuwe bestellingen worden vanaf 12-08-2024 verwerkt.

Sierhekwerk met poort

Een sierhekwerk is letterlijk een sieraad voor je tuin. Een mooi sierhekwerk geeft een bepaalde uitstraling aan je tuin of erf. Het is een open constructie die ervoor zorgt dat je de verbinding met de tuin blijft behouden. Daarnaast zorgt een sierhek met poort voor extra privacy, omdat mensen en dieren niet zomaar op jouw erf kunnen komen. Een metalen sierhek zorgt ook voor extra veiligheid. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen thuis? Dan is het een prettig idee om te weten dat het sierhekwerk ervoor zorgt dat jouw kinderen veilig in de tuin kunnen spelen.

Laag of hoog sierhek voor de voortuin: welke hoogte moet ik kiezen?

Voor de voortuin kiest men meestal voor een laag sierhek. Dit zorgt ervoor dat het aanzicht van de woning vrij blijft en dat er tegelijkertijd extra privacy rondom de voortuin is. Heb je kinderen of huisdieren en wil je jouw hek hierop aanpassen? Dan is 100 tot 120 cm een goede hoogte voor jouw sierhekwerken. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een hoog hekwerk in de voortuin te kiezen. Voor achtertuinen wordt zowel voor lage als hoge tuinhekken gekozen. Let op, de maximale hoogte voor een tuinhek is meestal door de gemeente bepaald en dit kan dus ook per gemeente verschillen. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan het plaatsen van jouw hek de regelgeving van jouw gemeente hierop na te slaan.

Sierhekken met dubbele of enkele spijl en met of zonder versiering

Op het gebied van sierhekken heb je veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hekken met enkele of dubbele spijl. Wil je voor de sier kiezen voor spijlen met versiering voor jouw hekwerken? Dan heb je de keuze uit spijlen met C-krullen, ruiten en ringen. Wij hebben ook veel sierhekwerken zonder versiering in onze collectie zitten. Ook qua type spijl heb je veel opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sierhek met speerpuntspijlen of spijlen met een bolvormige afwerking? De keuze is reuze! Het maakt niet uit of je een klassiek ijzeren hekwerk wilt, of juist een modern hekwerk; Hekkenpoorten heeft voor ieder wat wils!

Sierhekken van ijzer in de tuin plaatsen: elke hoogte, breedte en uitvoering mogelijk

Ga je sierhekken in de tuin plaatsen, dan is het belangrijk om vooraf te weten welke hoogte, breedte en uitvoering je wilt hebben. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wij produceren alle hekken en poorten zelf in eigen beheer. Wil je jouw sierhekwerk van ijzer bijvoorbeeld in het zwart laten maken? Geen probleem. Wil je een speciale hoogte of afwerking? Wij regelen het voor je! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.