Van 22-07-2024 t/m 11-08-2024 is onze showroom gesloten. We zijn in deze periode uitsluitend per mail bereikbaar. Bestellingen kunnen tot 19-07-2024 17.00u afgehaald worden. Nieuwe bestellingen worden vanaf 12-08-2024 verwerkt.

Zo maak je een buitengewoon gezellige tuin

zo maak je een buitengewoon gezellige tuin

Heeft jouw tuin de uitstraling van een verlaten kerkhof en wil je jouw tuin graag gezellig maken? Dan hebben we een paar leuke tips voor je. In deze blog lees je hoe je in slechts een paar simpele stappen jouw tuin een heuse make-over geeft. Hierdoor wil voortaan iedereen samen met jou in jouw tuin zitten en kun je de komende maanden lekker van je buitenruimte genieten.

Je tuin gezellig maken, hoe doe je dat?

De onderhoudsarme tuin was jarenlang populair vanwege zijn gebrek aan onderhoud. Dit type tuin staat echter niet bepaald bekend om zijn gezellige uitstraling en kan vaak wel wat liefde gebruiken. Heb je geen betonnen tuin, maar wel een loden gevoel in je onderbuik als je naar je buitenruimte kijkt? Ook dan zijn deze tips voor jou. Een gezellige voor- of achtertuin maken is namelijk heel eenvoudig en zowel voor een klein als groot budget goed mogelijk.

Ruim je tuin op

Een tuin gezellig maken begint bij de basis, namelijk: opruimen! Gooi alle overbodige spullen, schepjes, kapotte voorwerpen en eventueel kinderspeelgoed wat al jaren geleden vergaan is weg. Een opgeruimde tuin zorgt voor een opgeruimd hoofd en je krijgt meteen zicht op wat aan vervanging toe is. Ook planten die niet meer levensvatbaar zijn, kun je het beste verwijderen. Denk aan afgezaagde boomstronken die van binnen rot zijn, of struiken die hun beste tijd gehad hebben. Als alle overbodige planten en spullen weg zijn, kun je met het echte werk beginnen.

 

Vervang oude hekken en poorten voor mooie nieuw exemplaren

Nu de bezem letterlijk en figuurlijk door je tuin is gehaald, kun je starten met de makeover van je tuin. Een mooi hek met eventueel een poort erbij doet al enorm veel voor de uitstraling van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor een hoge dichte houten schutting voor een gezellige achtertuin of een mooi sierhekwerk voor jouw voortuin. Dit is een aankoop waar je nog vele jaren plezier van hebt en die je tuin meteen een stuk frisser laat uitzien.

Maak een gezellige zithoek of overkapping in je tuin

Wat het in vrijwel elke tuin goed doet, is een zithoek of overkapping. Denk bijvoorbeeld aan een leuke meubelset met vrolijk gekleurde kussens erop, of een mooie overkapping met sfeervolle tegels en een beschutte zithoek waar je het hele jaar door lekker behaaglijk kunt genieten van je tuin. Vergeet niet om  leuke decoratie toe te voegen om er echt een knus zithoekje van te maken. Je overkapping gezellig maken kun je overigens ook door door sfeerverlichting in de overkapping op te hangen.

Kleine bestrate of betegelde tuin sfeervol maken

Vaak wordt gedacht dat het heel eenvoudig is om een kleine tuin gezellig te maken. Toch kan dit soms lastig zijn, door een gebrek aan opslagruimte. Want waar laat je een grote tuinbank als je slechts een paar vierkante meter als achtertuin hebt? Gelukkig is dit goed op te lossen met een leuke zitstoel, een kleine tuintafel en een tuinkleedje voor eronder. Zo maak je ook van jouw kleine buitenruimte een gezellige kleine tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen. Zo kun je een betegelde tuin snel gezellig maken

Grote tuin met groot terras gezellig maken, hoe pak je dat aan?

Waar de één een gezellige kleine tuin wil maken, is het tegenovergestelde vaak ook een uitdaging. Heb je zeeën van ruimte, dan kan een grote tuin soms wat onpersoonlijk aanvoelen. Dit los je op door duidelijke borders voor jouw terras te maken. Bijvoorbeeld door voor uitgesproken tegels te kiezen waarop je jouw terras zet, of door een afscheiding met planten te maken. Kies voor een mooie grote tuintafel om jouw achtertuin gezellig maken en maak (als ruimte geen punt is) verschillende ‘hoekjes’ in je tuin. Bijvoorbeeld een terrashoek, een hoek met een kunstzinnig beeld als eyecatcher, een loungehoek en een hoek voor een aparte tuinbar.

Een gezellige tuin is goud waard

En, welke aanpassingen ga jij in jouw tuin doen om er een sfeervolle plek van te maken? Wat je ook kiest, een gezellige tuin zorgt ervoor dat jij en jouw familie en vrienden maximaal kunnen genieten van de zomermaanden!