Van 22-07-2024 t/m 11-08-2024 is onze showroom gesloten. We zijn in deze periode uitsluitend per mail bereikbaar. Bestellingen kunnen tot 19-07-2024 17.00u afgehaald worden. Nieuwe bestellingen worden vanaf 12-08-2024 verwerkt.

4 tips om de juiste kleur voor jouw tuinhek te kiezen

welke kleur kies jij

Veel mensen kiezen bij een tuinhek voor klassiek wit, zwart of grijs. Wil je juist liever wat kleur in je tuin? Dan kun je ook kiezen voor neutrale kleuren zoals (licht)bruin, olijfgroen, beige, of donkerblauw. Durf je echt uit te pakken op kleurgebied, dan kun je ook kiezen voor geel, robijnrood of violet. De keuze is aan jou. Met deze tips kies je eenvoudig een kleur voor jouw tuinhek.

Waarom is kleur zo belangrijk?

Een tuinhek is op zichzelf al een mooi object om naar te kijken. Toch is de kleur heel belangrijk voor de uitstraling van een hek, omdat deze bijna altijd tegen je huis of garage is geplaatst. Het vormt hierdoor niet alleen een omheining voor je tuin, maar kan ook de uitstraling van je tuin en woning naar een hoger niveau tillen. Bovendien is de kleur die je kiest heel bepalend voor het uiterlijk van je tuin. Weet je niet welke kleur het beste bij jouw tuin past? Pas dan deze tips toe.

1. Kijk naar het dichtstbijzijnde referentiepunt

Een referentiepunt is een object dat dicht bij het hek staat waar de kleur goed bij moet passen. Denk bijvoorbeeld aan je huis, je garage of een tuinschuurtje. De kleur die je kiest voor je hek moet passen bij de kleuren van deze objecten om een uniforme uitstraling te creëren.

tijdloze of moderne kleur voor jouw hekwerk

2. Beslis of je een tijdloze, neutrale of modieuze kleur wilt

Vaak wordt er voor een tijdloze kleur voor een hekwerk gekozen. Tijdloze kleuren voor een hekwerk in de tuin zijn zwart (RAL 9005), wit (RAL 9010), crèmewit (RAL 9001), (licht)grijs (RAL 7035) en antracietgrijs (RAL 7016). Ook neutrale kleuren doen het vaak goed. Denk bijvoorbeeld aan een hekwerk dat groen is (RAL6005), zodat het ijzer mooi doorloopt in de kleuren van de planten. Ook olijfgrijs (RAL 6006) beige-grijs (RAL 7006), steengrijs (RAL 7030) en sepiabruin (RAL 8014) zijn voorbeelden van neutrale kleuren die bij de meeste tuinen passen. Durf je voor meer uitgesproken kleuren te kiezen? Dan zijn modieuze kleuren iets voor jou! Denk aan violetblauw (RAL 5000), marineblauw (RAL 5002), maisgeel (RAL 1006) of robijnrood (RAL 3003). Of wat dacht je van een opvallende statementkleur zoals paars (RAL 4006) of pastel turquoise (RAL 6034)?

 

modieuze kleur voor jouw hekwerk

3. Kijk niet naar de perfecte match maar naar mooie kleurencombinaties

Het meest ideale zou zijn als je de kleur van je hekwerk tegelijkertijd met je kozijnen, gevel of ander referentiepunt kunt laten aanbrengen voor de perfecte kleurmatch. In praktijk is dit echter zelden het geval. Voor alle materialen (hout/kunststof/staal) precies dezelfde kleur realiseren is heel lastig te realiseren. Enerzijds omdat een kleurmenging soms net een tint kan afwijken en anderzijds omdat een kleur op hout er heel anders uit kan zien dan een kleur op metaal. En vlak ook niet kleurverschillen uit, die door de invloed van zonlicht kunnen ontstaan. Zeker wanneer een specifieke verfkleur al een aantal jaren geleden is aangebracht op bijvoorbeeld de kozijnen, kan dit op een metalen hek heel anders uitzien. Daarom kun je beter kijken naar kleurencombinaties die goed bij elkaar passen. Als je streeft naar mooie kleurencombinaties, kom je vaak tot de mooiste resultaten. 

configurator

4. Gebruik onze handige configurator om jouw hek samen te stellen

Bij HekkenPoorten adviseren we je graag over de verschillende stijlopties voor jouw tuin. In onze showroom kun je al onze hekwerken bekijken en advies inwinnen over alle verschillende hekwerken in ons assortiment. Je kunt ook onze handige configurator gebruiken om zelf jouw hek online samen te stellen in de juiste kleur. Kies jouw favoriete hekwerk en doorloop de stappen om je hek samen te stellen. In de vierde, laatste stap kun je alle kleuropties bekijken en jouw kleur selecteren. Zo simpel is het!

 

Heb je nog vragen, dan helpt ons team je graag verder. Whatsapp ons, of bel met 085 – 013 86 86 voor persoonlijk advies.